Godt i gang med sceneutsmykkingen til Halldis-salen!

Jane Hupe er på vei mot noe hun ikke vet hva er...Klikk på foto"Etter å ha malt intuitivt i 20 år, er hun i dag mer bevisst på prosessene som fører fram til maleriet slik hun vil ha det."


Jane Hupe er født i Sarpsborg i 1968. Siden 2009 har hun hatt regelmessige studieopphold hos maleren Kåre Nordvik i Hedmark, der hun har utforsket ulike innfallsvinkler til valørmaleriet og den maleriske billedflaten. Av tidligere bakgrunn kan nevnes Kunstskolen i Bergen og studier hos Svein Rønning.

Jane arbeider med collage, akryl og olje, ofte med utgangspunkt i akt og konkrete motiv. Motiv og idé benyttes kun som innfallsport til maleriet. Det er selve den maleriske flaten hun er opptatt av - der alt er likeverdig. Hun har en poetisk og utforskende tilnærming til maleriet og mikser ofte inn ulike medier som avispapir, kull, rust, kaffe, te, marmorsand, sparkel og tusj. Bygger bildet i flere lag, skraper av og går på igjen. Forfølger bildets egne strukturer, men under stram regi.  Ved å slippe til bildets egen kraft og absurde tilfeldigheter, søker Jane å åpne bildet for dialog med tilskueren.

http://www.janehupe.com

Omtale:
 http://www.janehupe.com/index.php?id=1493&view=view

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 01:41

Logoen til Hammeren Skole ble til Fagerhøi HS (Humanistisk Senter) 2011.

13.11 | 07:25

Hei, har et kort bokmanus. En serie fortellinger fra tjenesten som offiser. En hyllest til verneplikten og den norske soldat. Betaler utgivelsen. MVH Einar.

26.01 | 12:54

Logoen til Hammeren Skole.

07.08 | 10:41

Jeg har så smått begynt med slektsforskning og ser til min glede og overrasking at skogfinner er mine aner. Ifarneset, Rødbuknappen, Raatikainen mm.