En festdag er over, men minnene ved den består...

Naturen hilste Fagerhøi i sin vakreste vinterdrakt. Blå himmel, passe med kuldegrader og strålende sol...Hvilket sagaland!

I 30 år har Bjørn Holst stilt opp som voksenleder når Santalmisjonen/Nordmisjonen har arrangert sommerleirer for barn og unge på Hammeren leirsted. Også i år...Det mange kanskje ikke vet, er at Bjørn har en stor musikalsk åre og trakterer diverse folkemusikkinstrumenter. På en dag hvor vi ønsket å kaste blikket både bakover og framover, er vi svært glade for at nettopp Bjørn skulle åpne programmet med en sjøllaget fanfare på lur. Takk Bjørn!

Folkesanger, tonsetter og skribent Wenche Myrvang holdt en gripende åpningstale hvor hun delte tanker, ord og toner. Til slutt erklærte hun Fagerhøi Humanistisk Senter for offisielt åpnet. Du har vært med oss hele veien Wenche, og vi er så glad i deg!

Av og til tar følelsene overhånd. Et beveget og rørt ektepar...

Østby Sangkor bidro med føde for både sjel og kropp. Takk for flott sang og velsmakende kjøkken! Dere kan kunsten å sjarmere en dirigent...:o)

Engasjement, sangerglede og tilstedeværelse som smitter...!

En engasjert og dyktig Rita Westvik som snakker om foresight og drøm. For ei dame!

"Dronningveien til bevissthet og følelsesladde fortellinger i forkledning". Henger dere med? :o)

Til Ungdommen av Nordahl Grieg Kringsatt av Fiender, gå inn i din tid! Under en blodig storm - vi deg til strid! Kanskje du spør i angst, udekket, åpen: hva skal jeg kjempe med hva er mitt våpen? Her er ditt vern mot vold, her er ditt sverd: troen på livet vårt, menneskets verd. For all vår fremtids skyld, søk det og dyrk det, dø om du må - men: øk det og styrk det! Stilt går granatenes glidende bånd Stans deres drift mot død stans dem med ånd! Krig er forakt for liv. Fred er å skape. Kast dine krefter inn: døden skal tape! (Elsk og berik med drøm alt stort som var! Gå mot det ukjente fravrist der svar. Ubygde kraftverk, ukjente stjerner. Skap dem, med skånet livs dristige hjerner! Edelt er mennesket, jorden er rik! Finnes her nød og sult skyldes det svik. Knus det! I livets navn skal urett falle. Solskinn og brød og ånd eies av alle.) Da synker våpnene maktesløst ned! Skaper vi menneskeverd skaper vi fred. Den som med høyre arm bærer en byrde, dyr og umistelig, kan ikke myrde. Dette er løftet vårt fra bror til bror: vi vil bli gode mot menneskenes jord. Vi vil ta vare på skjønnheten, varmen som om vi bar et barn varsomt på armen!

Sigrid Marie Refsum, Wenche Myrvang og Rita Westvik fant hverandre fredagskvelden, og idéen om å framføre "Til Ungdommen" av Nordahl Grieg ble tent...Takk for det jenter!

Vi må i større grad innse at vi påvirkes av krefter som både er dypere og høyere enn de vi våger å erkjenne, men som styrer oss enten vi vet det eller vil det, både i politikk, arbeid og privatliv. Drømmene gir oss en gratis inngang til denne typen bevissthet og erkjennelse. Om vi forstår drøm som gudenes tale eller naturens språk er underordnet det faktum at hver og en av oss drømmer – hver natt. Store spørsmål rundt forholdet mellom biologi, kultur og kjønn er i søkelyset, og veien om drømmene kan bidra til mosaikken i det store bildet. Naturen sløser ikke med kreftene når det står om livet. Drømmene er livsviktige, de utgjør vårt parallelle liv, hevder Rita. Noen drømmer ler vi av, noen tar vi den fulle og hele konsekvensen av, noen ignorerer vi og atter andre bruker vi som refleksjonsredskap. Å neglisjere drømmene er som å oppgi halve livet. Drømmene oppstår i en livs-sammenheng, i et kontinuum mellom natt og dag. Personlige drømmer er på ett vis også våre felles drømmer. Alle drømmer i sin egen kontekst og kultur; DU er eksperten på dine drømmer!

Bengt Berg, svensk forfatter, dikter og politiker

Lokalavisa Sør Østerdal intervjuer musiker og komponist Erling Ramskjell - bosatt på Træna. Og Snefrid hygger seg med Gullen...

Hjemmelagde gårdsprodukter av geit fra Sollia

Lars-Erik Tangen frister med smaksprøver...

Varm kosekrok helt for deg selv...

Irene og forfatter Yngvill Knutson sier takk for sist...

Trivelige granner på besøk...

Inngangspengene går uavkortet til "kuprosjektet" i Kerwda, Uganda. Vi gleder oss over at Miss Fagerhøi er en realitet!

Erling Riibe Ramskjell (født 1973), kjent under artistnavnet Æ, er en musiker, komponist, tekstforfatter og produsent fra Saltdal i Nordland, nå bosatt på Træna. Siden tidlig 1990-tallet har han vært aktiv i band som Ada Vada, Dubel darr, Basaflak, Kennedy Cut, Schtimm og med plateselskapet Clearpass Records. Høsten 2008 debuterte han som solo-artist med albumet «Voksensløvsinn» etterfulgt av «Prosaikk», 2010. Æ’s 3. album: «Udyrbarmark: Alfatalismanisk/Omegalomantras ble sluppet på markedet 16. september 2011 – opprinnelig et bestillingsverk til Trænafestivalen 2010.

Aktive lyttere på første benk gledet seg over et allsidig program!

Bengt Berg har levd som uavhengig skribent siden midten av 70-tallet. Utgitt rundt 30 bøker, for det meste dikt, og samarbeidet med en rekke artister. På 70 og 80-tallet var han en av redaktørene for magasinet/forlaget Fireweed. Siden 1990 har han drevet Heidruns bok & bildcafé og forlaget Heidruns i Torsby. I dag deler han forfatterlivet med et politisk liv i Riksdagen hvor han sitter i kulturkomiteen for Venstre. Bengt Bergs lyrikk er oversatt til en rekke språk. Han har deltatt på ulike internasjonale poesifestivaler og turnéer, og hans samarbeid med musikere og skuespillere har resultert i en rekke teatralske programmer, radio og fjernsynsopptredener.

Tore Engen underholdt publikum med gode historier og tilbakeblikk på Hammeren skolehistorie.

Avgangsklassen - siste kullet på Hammeren skole 1964

Tore Engen har sjøl gått på Hammeren skole!

Jens Petter Larsen, Søre Osen, har full kotroll over lyd og bilde

Hege Nylund, Østby/Bærum, formidlet lokale folketoner som gjorde godt for sjela...

Øyvind Larsen har vært bestyrer på Hammeren leirsted i mange år. Her redegjør han for misjonsarbeidet og innsatsen som har vært nedlagt på Hammeren siden 1968.

Vertskapet overrekker artister og formidlere Terje Amundsens ferske diktsamling som takk for innsatsen.

Prosjekt Halldis! med Anders Lønne Grønseth, Marius Graff og Anja Eline Skybakmoen fikk æren av å avrunde kvelden med tonsatte tekster av Halldis Moren Vesaas. Stor stas å innvie Halldis-Salen med en urframføring!

Anders Lønne Grønseth hadde plukket ut dikt Halldis Moren Vesaas skrev i sin modne periode - 45 til 55 år.

I jazzinfluert visedrakt søker trioen å fange stemninger og følelser i Moren Vesaas tekster og underbygge det symbolske og formmessige innholdet i lyrikken.

Og så var åpningsdagen blitt historie...

Østby sangkor har ryddet opp til den store gullmedaljen!

Kveldsmat skal på bordet i en fei...

Mat og sosial hygge før Halldis vender nesa mot Oslo

Betraktninger på dagen deles...

Den harde kjernen som ikke har vett til å finne senga...fordi vi har det såååå trivelig!

Takk Odd for flott innsats på fotofronten!


Takk til venner, gjester, artister og formidlere som fant veien til Fagerhøi på en svært vakker vinterdag! Det betydde mye for oss å kunne få lov til å dele den store glede sammen med dere... Velkommen tilbake i andre sammenhenger.

 

Krsitin Vindøy 15.12.2011 00:01

Snefrid og Ragnar. Vi ønsker dere lykke til med dette supre prosjektet og med den vellykket åpning. Vi gleder oss med dere. Kristin og Vidar

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 01:41

Logoen til Hammeren Skole ble til Fagerhøi HS (Humanistisk Senter) 2011.

13.11 | 07:25

Hei, har et kort bokmanus. En serie fortellinger fra tjenesten som offiser. En hyllest til verneplikten og den norske soldat. Betaler utgivelsen. MVH Einar.

26.01 | 12:54

Logoen til Hammeren Skole.

07.08 | 10:41

Jeg har så smått begynt med slektsforskning og ser til min glede og overrasking at skogfinner er mine aner. Ifarneset, Rødbuknappen, Raatikainen mm.