Klimaproblemet som etisk utfordring...

Martin Lönnebo (1930), pensjonert biskop. Rekke bokutgivelser bak seg.


«Det modne menneskes vekst er dette årtusens viktigste prosjekt. Og det bør være et mål for menneskehetens forenede krefter.»

- Martin Lönnebo

 

«Hvorfor er menneskets modenhet – og menneskehetens modenhet – så grunnleggende? Fordi makt, ansvar og modenhet hører sammen. Hvis menneskets makt blir ti ganger større, så blir også ansvaret det. Hvis ansvaret blir ti ganger større, må mennesket bli ti ganger mer modent for å være verdig det ansvar det har fått å bære. De teknologiske muligheter mennesket i dag besitter, innebærer en maktposisjon av hittil ukjent omfang i forhold til naturen og til alt liv. Det er denne makt ansvaret og modenheten må balansere. Her er vi ved kjernen av klimaproblemet som etisk utfordring.» - Finn Wagle

 

Finn Wagles foredrag om «Klimaproblemet som etisk utfordring», holdt under et seminar om klima og etikk i Statens Hus, Trondheim 16. mars 2011, finner du her:

http://besteforeldre.framtiden.no/joomla15/images/stories/Finn_Wagle.pdf

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 01:41

Logoen til Hammeren Skole ble til Fagerhøi HS (Humanistisk Senter) 2011.

13.11 | 07:25

Hei, har et kort bokmanus. En serie fortellinger fra tjenesten som offiser. En hyllest til verneplikten og den norske soldat. Betaler utgivelsen. MVH Einar.

26.01 | 12:54

Logoen til Hammeren Skole.

07.08 | 10:41

Jeg har så smått begynt med slektsforskning og ser til min glede og overrasking at skogfinner er mine aner. Ifarneset, Rødbuknappen, Raatikainen mm.