Glade mennesker er dårlige forbrukere...


Lykke og natur er nært beslektet for Antonio, og han snakker gjerne om både lykkens fysiologi og hvordan det å gå inn i naturen kan vekke ting i oss sjøl som vi kanskje har glemt, eller aldri blitt klar over:

"Vi er skapt av naturen og hører til i den. Når vi går inn i naturen, går vi inn i oss selv, og da blir det andre ting som teller. Glade mennesker er dårlige forbrukere, og det er kanskje på tide å arbeide for En Gladere Klode?", sier Antonio Poléo som er biolog og spesialetterforsker for miljøsaker i Økokrim. Han er også 1. kandidat på MDG fylkestingsliste i Hedmark 2011. Sammen med sin kone driver han et småbruk sør i Hedmark med konsesjon for biologisk mangfold, og firmaet Skolopender AS som tilbyr kurs og konsulenttjenester innen biologi. Av mer særegne produkter kan nevnes ”personlig biolog” og ”organisasjonsbiolog”.

Under Salongfestivalen 2011 holdt han foredraget ”Inn i naturen – en dypere løsning”:

«Vi forbruker mer enn kloden kan tåle. Det blir samtidig åpenbart at vi ikke blir lykkeligere av vår stadig økende ”velstand”. Tvert i mot kan det synes som om statusjag og forbruks press gjør oss utilfredse og syke. Materiell standard og lykke henger kun sammen til et visst nivå, og forskning viser at materiell velstand bare er en av flere faktorer for gode liv. De andre er gratis.»

Salongfestivalen har dokumentert hele foredraget på video.

 

http://www.skolopender.no


| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 01:41

Logoen til Hammeren Skole ble til Fagerhøi HS (Humanistisk Senter) 2011.

13.11 | 07:25

Hei, har et kort bokmanus. En serie fortellinger fra tjenesten som offiser. En hyllest til verneplikten og den norske soldat. Betaler utgivelsen. MVH Einar.

26.01 | 12:54

Logoen til Hammeren Skole.

07.08 | 10:41

Jeg har så smått begynt med slektsforskning og ser til min glede og overrasking at skogfinner er mine aner. Ifarneset, Rødbuknappen, Raatikainen mm.